Emmie bor i Vingåker och har ponnyn Loca som är en maxad c-ponny som hon haft i två år. Loca är en tekniskt och svår ponny, men med en fantastisk arbetsvilja och steg. Tillsammans har de tagit sig från LC till LA:P1. Dessutom rider hon Make The Rules som är en 14-årig välutbildad c-ponny som är en perfekt läromästare. Tillsammans kompletterar de varandra perfekt och ger Emmie en bra grund i sin ridning. Den största utmaningen just nu är att utbilda sig själv samtidigt som hon utbildar sin ponny, något jag tror att många känner igen sig i!

Målet är att kvala till SM med Loca och sedan tävla internationellt. Det långsiktiga målet är att vara en del av svensk dressyrelit och representera Sverige på internationella tävlingar.

Motivationen och drivkraften är att hårt jobb och träning ger resultat! Det i sin tur ger mer motivation och en känsla av att aldrig vilja ge upp.
Den största utmaningen är att utbilda sig själv samtidigt som man utbildar sin ponny

Underskatta aldrig en 12-åring! Emmie vet vad hon vill, gör det lilla extra för att få det på ett otroligt proffsigt, smart och vänligt sätt. Det här är en tjej som kommer att synas på de största tävlingarna i framtiden, det är jag helt övertygad om att hon kommer att se till. 

Vi pratar ofta om att ha en tydlig målbild vilket lätt kan misstolkas som att man hela tiden måste pressa sig själv till sitt yttersta för att komma vidare. Men målet kan lika gärna vara att umgås med sin häst och ha kul en säsong!


Hästar är inga maskiner som ska passa in i vad man själv vill uppnå. Hästarna kan vara vår bästa kompis och träningen får anpassas efter deras vilja också. Det är ett upplägg som verkligen borde hyllas och gör till Smilla till en fantastisk förebild som hästtjej.