Liam bor i Åmål där han tillsammans med sin mamma och syskon driver ett stall med inridning, inkörning och utbildning av ponnys. Trots sin unga ålder har Liam redan mycket erfarenhet som beridare. Dessutom tävlar han i agility, precion och ställer ut i handlerklasser!

På bilden ser ni ponnyn Trollture Viking som är ett russ, nyss debuterad i LC som resulterade i vinst. Målet närmaste tiden är att få så fina och stabila rundor som möjligt innan de klättrar i klasserna. Långsiktiga målet är så klart att tävla på alla de stora arenorna. 

Liam är teamryttare för att hans driv lyser igenom i allt han gör. Han är noga med detaljer, mån om ponnyernas välbefinnande och är en riktig vinnarskalle. Men han är även duktig på att stötta andra, framförallt hans lillasyster som förmodligen kommer att bli en tuff konkurrent inom snar framtid.

Det bästa Liam vet är känslan av att flyga över höga hinder och att hoppa teränghinder. 
Det går inte annat än att hålla med Liam om det!

Vi pratar ofta om att ha en tydlig målbild vilket lätt kan misstolkas som att man hela tiden måste pressa sig själv till sitt yttersta för att komma vidare. Men målet kan lika gärna vara att umgås med sin häst och ha kul en säsong!


Hästar är inga maskiner som ska passa in i vad man själv vill uppnå. Hästarna kan vara vår bästa kompis och träningen får anpassas efter deras vilja också. Det är ett upplägg som verkligen borde hyllas och gör till Smilla till en fantastisk förebild som hästtjej.