Johanna, 26, har två hästar, 6 år gamla Fagra från Backome och 8 år gamla Fengur från Backome.
 
Med en imponerande meritlista som innefattar 13 SM med seger i T1 2012 och fyrgång 2012 och 2013.
Som medlem i landslaget 2011-2014 deltog hon i ett flertal NM och VM. Nu senast vann hon invigningen av islandstävlingarna på Falstebo Horse Show!

Att ha nått så stora framgångar som ung kan ibland tära på motivationen att orka fortsätta kämpa. Det här är inget Johanna har problem med. Tävlandet är nämligen inte prio ett, utan det är relationen med sin häst som får Johanna att gå upp tidigt varje morgon. Hästen bästa kommer först. Fin och harmonisk ridning kommer alltid före snabba resultat. Både hemma och på tävling är det viktigaste att de har roligt ihop. 

När jag träffade Johanna första gången på SM i september slogs jag av hennes kärlek till sina hästar. Det lyser igenom ovanligt mycket i hennes bilder och sitt sätt att hantera och kommunicera med hästarna. Det är främst därför Joahanna är vald som teamryttare, för det är ju kärleken till hästar är anledningen till att vi ägnar varenda vakna sekund åt hästar! 

Närmast är siktet inställd på VM i Herning 2012. Det ska bli väldigt kul att följa er väg dit!
 

Vi pratar ofta om att ha en tydlig målbild vilket lätt kan misstolkas som att man hela tiden måste pressa sig själv till sitt yttersta för att komma vidare. Men målet kan lika gärna vara att umgås med sin häst och ha kul en säsong!


Hästar är inga maskiner som ska passa in i vad man själv vill uppnå. Hästarna kan vara vår bästa kompis och träningen får anpassas efter deras vilja också. Det är ett upplägg som verkligen borde hyllas och gör till Smilla till en fantastisk förebild som hästtjej.