Samarbetspartners

Equibox

Prenumerationslådor är ett populärt fenomen och idag prenumererar vi svenskar på allt från kosmetik och hudvård till mat och dryck. EquiBox ser till att även vi hästtjejer har något trevligt att se fram emot varje månad!

EquiBox drivs av två tjejer som startade ett UF, ungdomsföretag, för ett år sedan. Idéen är klockren och resulterade i en andraplats i UFSM 2019!

Konceptet är enkelt. Varje månad får du hem ett paket med 4-5 utvalda produkter för dig och din häst. Det totala värdet är ca 600 kronor per låda. Men det är så klart inte vad lådan kostar dig. För endast 249 kr får du uppleva julafton varje månad!
Ingen uppbindningstid, ingen uppsägningstid.

Tjejerna bakom Equibox är fantastiska, boxen är genialisk. Det är en ära att ha dem som återförsäljare 🙂

Om du är sugen på att kolla in deras lådor, kanske köpa en av deras andra smarta produkter utöver bettvärmaren så finns allt tillgängligt på samma ställe på:

equibox.nu

Torbjörn Lundström

DDS/legitimerad tandläkare

Det som gjort Torbjörn till en stor förebild inom munvård på hästar är hans förmåga att optimera tuggförmågan hos varje enskild häst. På Djurtandvårdskliniken handlar det om att behandla var tand för sig utifrån en helhetssyn.

Att hästar är känsliga för kyla i munnen är något de märkt av för länge sedan. Inför varje behandling har de som rutin att sedera alla hästar för att minksa stressnivån.Trots detta märker de att hästarna reagerar negativt och kastar med huvudet om det är kallt vatten som används när de spolar ur munnen. Av den anledningen använder de sig alltid utav vatten som är uppvärmt till 35 grader. Det är av den här anledningen även bettvärmrna siktar på att vara 35 grader varmt.

Under ett möte med Torbjörn beskrev han funktionen av hästens laner. De är inte skapta för att vi ska kunna rida med bett, utan de har en mycket viktig funktion för sväljreflexen. När hästen betar gräs samlas gräset som i små bollar i lanerna. När trycket blir för stort skickas en reflex till tungan som då automatiskt skickar gräset bakåt till molartänderna.

Läs gärna mer på:
www.djurtandvardskliniken.se

April 2019 bildades en ideell förening var syfte var att stötta tekniska innovationer inom hästsport. Vi är idag 14 medlemsbolag med olika infallsvinklar och lösningar på vardagliga probelm vi stöter på i stallet eller i ridning/körning.

Ofta stöter vi på attityden att tekniska lösningar inte är bra för hästen. I Sverige är vi hårt präglade enligt kavalleriets värderingar där vi måste göra allt för hand. Det kanske var en bra lösning när män som gjorde värmplikt fick göra grovjobbet. Men idag finns så mycket vi kan göra bättre, lättare och framför allt säkrare!

Vad räknas som en teknisk innovation? Enligt vår definition krävs att antingen hårdvara eller mjukvara finns med i produkten eller tjänsten.

Har du en bra idé men osäker på hur du ska gå vidare? Då är HorseTech ett fantastiskt forum för dig att söka råd från.

Läs gärna mer om medlemsbolagen på deras hemsida:
www.horsetechofsweden.se

Det blir allt mer vanligt att foliera hästtransporter och lastbilar. Det är inte bara för att det blir snyggare och ger mer exponering, utan för att det även är säkrare.

Meëla beställer alla dekaler och loggor från Autostripe och kan varmt rekommendera dem, framförallt när det gäller kreativa och nytänkande lösningar.

EatSleepWrap
autostripe.se