Smilla bor utanför Halmstad och går på Helsingborgs Ridgymnasium. Utöver ridningen i skolan har hon 21-åriga (!!) ponnyn Börsgårds Tango som hon ägt i 1,5 år med meriter från LA. Även om 21 inte behöver vara någon ålder för en fräsch ponny som Tango, satsar Smilla på att utvecklas som ryttare för att satsa på stor häst om några år. 

Trots Smillas höga tävlingsambitioner är målet att ha roligt med Tango. Han har många fina meriter, bla 5a i New Forrest SM från yngre dagar. Tango tycker fortfarande om att tävla, och så länge allt känns bra och de har kul så kör de på!


Drivkraften kommer från att följa utvecklingen, det är så Smilla tar sig igenom motgångar. 

Vi pratar ofta om att ha en tydlig målbild vilket lätt kan misstolkas som att man hela tiden måste pressa sig själv till sitt yttersta för att komma vidare. Men målet kan lika gärna vara att umgås med sin häst och ha kul en säsong!


Hästar är inga maskiner som ska passa in i vad man själv vill uppnå. Hästarna kan vara vår bästa kompis och träningen får anpassas efter deras vilja också. Det är ett upplägg som verkligen borde hyllas och gör till Smilla till en fantastisk förebild som hästtjej.