Tilda bor utanför Halmstad och har c-ponny som heter Herkules.
När hon köpte honom som 4-åring hade han inte tävlat alls och nu, 4 år senare, har de börjat tävla FEI på nationell nivå.
Tillsammans siktar de på SM under 2020. Herkules har en otroligt stor personlighet och r positiv i ridningen, men älskar också att mysa.

Att ha utbildat Herkules själv har lett till att de har ett starkt band till varandra. De litar och tror på varandra!
Tilda älskar att träna och att bli bättre, där de som är med henne och stöttar bidrar till att hålla motivation och drivkraft uppe. Att jobba så hårt för att nå SM innebär att man måste vara tävlingsinriktad, vilket Tilda absolut är. Men hästens välbefinnande kommer självklart alltid i första hand. 

Tilda lyfter fram två viktiga saker som kanske lätt glöms bort annars. Dels att man är ett helt team bakom varje ekipage. Det är svårt att vara en duktig ryttare utan bra hjälp från andra! Dessutom älskar hon att sprida positiv energi till andra och bryr sig mycket om de hon har i sin närhet. Viktigt att komma ihåg i en individuell idrottsgren som ridning! 

Vi pratar ofta om att ha en tydlig målbild vilket lätt kan misstolkas som att man hela tiden måste pressa sig själv till sitt yttersta för att komma vidare. Men målet kan lika gärna vara att umgås med sin häst och ha kul en säsong!


Hästar är inga maskiner som ska passa in i vad man själv vill uppnå. Hästarna kan vara vår bästa kompis och träningen får anpassas efter deras vilja också. Det är ett upplägg som verkligen borde hyllas och gör till Smilla till en fantastisk förebild som hästtjej.